Sämpyläkuusi
Sämpyläkuusi sopii joululahjatalkoiden tai glögikutsujen suolaiseksi palaksi. Yrteiltä ja valkosipulilta tuoksuvien sämpylöiden sisällä on juustosydän. Sämpylät ovat parhaimmillaan lämpiminä.
Ainekset
Sämpyläkuusi
- n. 9 dl vehnäjauhoja
- 1 pss (11 g) kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl sokeria
- 3 dl maitoa
- 100 g voita
Täyte
- 150 g cheddaria (pitkään kypsytettyä)
Valmiiden sämpylöiden voiteluun
- 100 g voita
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 rkl hienonnettua rosmariinia
Valmistusohje
Sämpyläkuusi leivotaan helposti näin:
1. Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää hieman kädenlämpöä kuumempi maito. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia, lisää voisula ja vaivaa edelleen noin 5 minuuttia. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
2. Leikkaa juusto sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi. Kumoa taikina leivinalustalle ja vaivaa tasaiseksi. Pyöritä taikina kahdeksi tangoksi ja jaa molemmat 12 palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi. Laita jokaisen sämpylän sisään juustopala ja nipistele taikina tiiviisti kiinni. Laita sämpylät vieri viereen kuusen muotoon leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Kohota 10 minuuttia. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
3. Sulata voi, murskaa sekaan valkosipuli. Hienonna persilja ja rosmariini, lisää voisulaan. Sivele sämpyläkuusi kuumana voilla ja tarjoa heti.
Katso myös: Joulusämpylät
Katso myös Kotiliesi.fi: Pähkinäiset juureen leivotut joulusämpylät
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous