Reseptit

Savustettu ankanrinta

Savustettu ankanrinta on ruoka, jolla hurmaat vähällä vaivalla. Ruoka onnistuu myös ilman savustuspönttöä savustuspussissa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Savustettu ankanrinta:

  • 2 tuoretta ankanrintaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 tl chilirouhetta
  • savustuspuruja
  • 1 folioarkki

Valmistusohje

Savustettu ankanrinta tehdään helposti näin:

1. Ota ankanrinnat huoneenlämpöön noin tuntia ennen savusta­mista. Mausta ne suolalla, mus­tapippurilla ja chilirouheella. Nosta ankanrinnat rasvapuoli ylöspäin pellille odottamaan.

2. Annostele savustuspurut sähkösavustimeen ja käynnistä savustin. Anna savustimen kuu­mentua ja päästä savustimesta ensisavut ulos. Laita ankanrin­nat savustimeen ja savusta 20-25 minuuttia, riippuen halumastasi kyspsyysasteesta (sähkösavusti­messa, jossa on lämpötilamittari, lämpö saa olla noin 200 astetta).

3. Kääri fileet folioon muuta­maksi minuutiksi ja leikkaa ne sitten viipaleiksi.

4. Tarjoa savustettu ankanrinta esimerkiksi melanzanen kanssa.

VINKKI: JOS sinulla ei ole sähkösavus­tinta tai savustuspönttöä, voit valmistaa ankanfileen myös savustuspussissa uunissa. Toimi silloin pussissa olevien ohjeiden mukaan.

Katso myös: Paahdettu ankanrinta

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin savustat – kokosimme parhaat vinkit kalan, lihan ja kasvisten savustamiseen

X