Reseptit

Sitruuna­-rahkajäädyke

Raikas sitruuna-rahkajäädyke maistuu pääsiäisen jälkiruokapöydässä. Koristele herkku kermavaahdolla ja pääsiäiskaramelleilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 keltuaista
  • 1+2 dl kuohukermaa
  • 3/4 dl sokeria
  • noin 3 rkl sitruunamehua
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 dl rahkaa
  • 2 valkuaista

Valmistusohje

1. Mittaa keltuaiset, sokeri ja 1 dl kermaa pieneen kattilaan. Kuumenna hitaasti sekoitellen, kunnes seos sakenee, älä keitä. Vaahdota 2 dl kermaa ja valkuaiset erikseen.

2. Lisää rahka, sitruunamehu ja kuoriraaste jäähtyneeseen keltuaisseokseen. Kääntele joukkoon kerma- ja valkuaisvaahdot. Tarkista seoksen maku.

3. Jaa jäädykemassa annoslaseihin tai kahvikuppeihin. Peitä foliolla ja pakasta vähintään 3 tunniksi. Koristele annokset halutessasi vaniljalla maustetulla kermavaahdolla ja nameilla.

X