Reseptit

Suklaakeksit

Makeat suklaakeksit maistuvat ihanilta esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Vesa Tyni

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

25

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g taloussuklaata
  • 50 g voita
  • 2 isoa kananmunaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 pussi (100 g) suklaahippuja

Valmistusohje

1. Paloittele suklaa ja voi metallikulhoon. Nosta kulho kuplivan kuumaa vettä sisältävän kattilan päälle. Älä päästä vesihöyryä suklaan joukkoon. Sulata sekoitellen.

2. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää kuivat aineet ja suklaaseos. Kääntele taikinaan viimeiseksi suklaahiput.

3. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Lusikoi taikina leivinpaperilla peitetyn pellin päälle (1 rkl /keksi). Paista uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Keksit ovat parhaimmillaan pinnalta rapeina, keskeltä sitkaina.

X