Reseptit

Suolaiset vohvelit

Suolaiset vohvelit sopivat niin aamupalalle kuin lounaalle. Herkulliset katkarapu- ja tonnikalatäytteet valmistuvat käden käänteessä.

Teksti:
Karoliina Kakko
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Jos makea alkaa kyllästyttää, kannattaa ottaa kokeiluun suolaiset vohvelit.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vohvelitaikina

  • 3 kananmunaa
  • 3 dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl hiivaleipävehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 3/4 dl voita sulatettuna
  • 2 dl vichyä
  • voita paistamiseen

Katkaraputäyte

  • 200 g pakastettuja katkarapuja
  • 4-5 rkl majoneesia
  • 2 tl sinappia
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 1/4 tl suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Tonnikalatäyte

  • 120 g ranskankermaa
  • 150 g tonnikalaa
  • 1 pieni punasipuli
  • 1-3 rkl kapriksia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Näin valmistat suolaiset vohvelit:

1. Riko munien rakenne. Lisää maito, jauhot, leivinjauhe, suola ja rasva keskenään. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia. Lopuksi lisää vielä vichy.

2. Kuumenna vohvelirauta. Lisää vohvelirautaan rasvaa ja paista taikinasta vohveleita (noin 12 kpl).

Valmista katkaraputäyte:

1. Valuta katkaravut.

2. Sekoita ravut ja muut täytteen ainekset.

Kokeile myös tonnikalatäytettä:

1. Pilko punasipuli pieniksi kuutioiksi, samoin kaprikset. Sekoita kulhossa sekaisin tonnikala, creme fraiche, sipulisilppu, kaprikset sekä mausteet. Tarkista maku.

2. Anna maustua hetki kylmässä.

Sinua voisi kiinnostaa myös: croissant-vohvelit

Katso myös Kotilieden vegaaninen resepti: vegaaninen vohvelitaikina

X