Reseptit

Taatelikakku

Taatelikakku on joulun ikisuosikki. Astetta terveellisempi herkkuleivotaan ilman lisättyä valkoista sokeria. Makeus tulee taateleista.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Pekka Nieminen / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taatelikakku

  • 250 g kuivattuja taateleita
  • 1 1/2 dl vahvaa kahvijuomaa
  • 100 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 150 g mantelijauhetta
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl inkivääriä
  • (ripaus kanelia, neilikkaa, kardemummaa)

Voiteluun:

  • 1 rkl voita
  • 1 rkl mantelijauhetta

Valmistusohje

Taatelikakku valmistuu näin helposti:

1. Kuumenna kahvi ja voi kattilassa. Paloittele kahvi-voiseoksen joukkoon taatelit ja keitä niitä miedolla lämmöllä soseeksi välillä sekoitellen. Jäähdytä seos haaleaksi.

2. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet huolellisesti keskenään kulhossa ja lisää ne taateliseoksen joukkoon.

3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.

4. Paista taatelikakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa taatelikakku vaikkapa kuuman glögin kanssa.

Saatat pitää myös luumuisesta taatelikakusta, kinuskilla kuorrutetusta inkiväärillä maustetusta taatelikakusta tai terästetystä omena-taatelikakusta.

Lue myös: Haluatko vähentää sokeria? Näiden vinkkien avulla korvaat sokerin leivonnassa

Katso myös Kotiliesi.fi: Kuivakakku x 9

X