Reseptit

Tandoorikana

Aito intialainen tandoorikana tehdään tietysti tandooriuunissa, mutta sähköuunin grillivastustenkin alla ja varsinkin hiiligrillissä syntyy makumaailmaltaan samanlainen kanaherkku. Tarjoa tandoorikanan kanssa mangochutneyta, riisiä ja naanleipää.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tandoorikana

  • n. 600 g broilerin paistileikkeitä
  • 2 dl jogurttia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 cm:n pala inkivääriä
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl chilihiutaleita
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl öljyä

Pinnalle

  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 punasipuli
  • korianteria

Valmistusohje

Tandoorikana tehdään helposti näin:

1. Sekoita jogurttiin hienonnetut valkosipulinkynnet ja inkivääri, kuivat mausteet, sitruunamehu ja öljy. Lisää joukkoon kanan paistileikkeet, sekoita ja anna kanan maustua liemessä vähintään 6 tuntia, mielellään pitempäänkin. 

2. Peitä uunipelti foliolla. Ota kana pois jogurtista ja laita palat folion päälle. Sivele kanat paprikalla maustetulla öljyllä. Kuumenna uunin grillivastukset ja grillaa kanaa uunin yläosassa 15 minuuttia.

3. Siirrä tandoorikana tarjoilukulhoon, viimeistele suikaloidulla punasipulilla ja korianterilla.

Katso myös: Delhin kanaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Kanacurry

X