Reseptit

Tomaatti­-kesäkurpitsalasagne

Viikkoa voi keventää valmistamalla lounaaksi raakalasagnen. Cashewjuustolla ja porkkana-pähkinämurulla täytetty kasvisateria vie taatusti nälän.

Teksti:
KATRI SCHRÖDER
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 pihvitomaattia
  • 1 iso kesäkurpitsa

Porkkana-pähkinämuru:

  • 2 porkkana
  • 2 dl saksanpähkinöitä
  • 5 aurinkokuivattua tomaattia
  • ripaus grillaus- tai pihvimaustetta

Cashewjuusto ja basilikapesto:

  • 3 dl cashewpähkinöitä (mielellään 1–2 tuntia liotettuja)
  • 1 1/2 rkl oluthiivahiutaleita
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus sormisuolaa
  • 1 dl vettä
  • 1 ruukku basilikaa
  • 4-5 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Valmista ensin porkkana-pähkinämuru. Kuori ja paloittele porkkanat. Nosta monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Soseuta pähkinöiden, aurinkokuivattujen tomaattien ja mausteen kanssa tasaisen rakeiseksi massaksi.

2. Valmista cashewjuusto ja basilikapesto. Laita teholeikkuriin cashewpähkinät, oluthiivahiutaleet, sitruunamehu, suola ja vesi. Aja tasaiseksi soseeksi. Nosta 3/4 soseesta kulhoon ja lisää jäljelle jäävän neljännesosan joukkoon basilikanlehdet ja oliiviöljy. Aja tasaiseksi pestokastikkeeksi.

3. Viipaloi pestyt tomaatit tasakokoisiksi, reiluiksi viipaleiksi. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa poikittain kahtia. Leikkaa pitkittäin vajaan puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

4. Kokoa annokset kerrostamalla tomaattiviipaleiden väliin porkkana-pähkinämurua, kesäkurpitsaviipaleita, cashewjuustoa ja basilikapestoa.

X