Reseptit

Tonnikala-avokadotartar

Jos et saa tuoretta tonnikalaa, valmista tartar hyvälaatuisesta tölkitetystä kalasta.

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g tuoretta tonnikalaa

Haudutusliemi:

  • 1 valkosipuli
  • 2 dl vettä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 5 timjamin oksaa

Tartariin:

  • 1 keitetty muna
  • 1 avokado
  • 10 mustaa oliivia
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • yhden sitruunan mehu
  • korianteria
  • kaprista
  • suolaa
  • valkopippuria
  • koristeluun:
  • maustekrassia
  • mustia seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Paloittele tonnikala ja halkaise valkosipuli.

Kiehauta kattilassa vesi, öljy, timjamin oksat ja valkosipuli. Mausta liemi suolalla ja valkopippurilla. Kaada kiehuva liemi tonnikalapalojen päälle ja anna niiden maustua. Kun liemi ja kala ovat jäähtyneet, aloita tartarin teko.

Kuutioi haudutettu ja jäähdytetty tonnikala. Lisää joukkoon hienonnettu valkuainen ja keltuainen. Lisää kuutioitu avokado, kaprikset ja hienonnetut oliivit.

Mausta tartar oliiviöljyllä, sitruunan mehulla, tuoreella korianterilla, suolalla ja pippurilla. Jos seos tuntuu kuivalta, ohenna ja mehevöitä sitä tilkalla kalan haudutuslientä.

Muotoile tartar palloiksi lautaselle. Koristele vaikkapa krassilla ja mustilla seesaminsiemenillä

Vihje: Jos et saa tuoretta tonnikalaa, valmista tartar hyvälaatuisesta tölkitetystä kalasta.

Ohje: Markus Aremo

X