Reseptit

Tortilla - espanjalainen munakas

Tortilla eli espanjalainen munakas syntyy edellispäivän keitetyistä perunoista sekä tietysti kananmunista. Viimeistele munakas tuoreilla yrteillä ja tarjoa raikkaan salaatin kera.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 sipulia
  • 2 paprikaa
  • 4 keitettyä perunaa
  • 100 g kinkkua
  • tilkka öljyä
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua pippuria
  • 8 munaa

Valmistusohje

Leikkaa sipulit renkaiksi tai hienonna ne. Halkaise paprikat, poista niistä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat. Kuori ja viipaloi perunat. Suikaloi tai kuutioi kinkku. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota siinä sipulia hetki. Lisää paprikat, perunat sekä kinkku ja jatka paistamista noin viisi minuuttia. Mausta maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Riko munat kulhoon ja mausta nekin mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Kaada munat muiden aineiden joukkoon pannuun. Siirrä munakasta reunoilta keskustaan päin, jota se hyytyy tasaisesti. Vähennä lämpöä loppupuolella, ettei munakas tummu liikaa.

Valuta kypsä munakas tarjolle. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki:

Voit halutessasi ruskistaa munakkaan molemmilta puolilta. Pane pannun päälle kansi ja käännä pannua niin, että saat munakkaan kumotuksi kannen päälle. Valuta munakas kannen avulla takaisin pannuun ja paista toiseltakin puolelta kauniin ruskeaksi.

 

 

X