Reseptit

Uuniriisipuuro

Uuniriisipuuro hurmaa pehmeän täyteläisellä maullaan ja helppoudellaan. Riisipuuro hautuu uunissa ilman pohjaanpalamisen vaaraa.

Teksti:
Leena Kalliokoski
Kuvat:
Istockphoto

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uuniriisipuuro eli riisipuuro uunissa

  • 2 dl puuroriisiä
  • 1 l maitoa (kevyt maitoa, täysmaitoa tai mantelimaitoa)
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 kpl kanelitanko

Lisäksi

  • kanelia
  • sokeria
  • 1 kpl manteli

Valmistusohje

Uuniriisipuuro tehdään näin helposti: 

Voi käyttää puuroon oman maun mukaan kevyt maidon tilalla täysmaitoa. Jos haluat valmistaa vegaanisen riisipuuron uunissa, manteli- tai kauramaito sopivat riisipuuroon erinomaisesti.

1.  Voitele noin kahden litran vetoinen uunivuoka ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

2. Mittaa kaikki puuron ainekset vuokaan ja sekoita. Laita puurovuoka uunin alatasolle.

3. Kypsennä riisipuuroa 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia.

4. Sekoita riisipuuroa muutaman kerran kypsentämisen aikana.

5. Tarjoa uuniriisipuuro kanelin, sokerin ja maidon kanssa. Uunissa haudutettu riisipuuro maistuu myös erilaisten mehukeittojen ja perinteisesti sekametelisopan tai luumukiisselin kanssa.

Katso myös: Näillä vinkeillä syntyy täydellinen riisipuuro aattoaamuun – katso myös ohjeet perinteisiin lisukkeisiin ja ihaniin riisijälkiruokiin

Lue myös Kotiliesi.fi: Uunipuuro ohrasta

X