Vadelma-pistaasipavlova
Ehdoton juhla pöydän kuningatar on pavlova. Tee pohjat valmiiksi hyvissä ajoin etukäteen ja täytä juuri ennen vieraiden saapumista. Kokeile pavlovan pohjassa pistaasipähkinän sijasta esimerkiksi hasselpähkinää. Marengin kanssa hasselpähkinä toimii herkullisesti.
Ainekset
- 4 valkuaista
- 1/4 tl suolaa
- 2 1/2 dl sokeria
- 2 tl maissitärkkelystä
- 1 tl omenaviinietikkaa
- 50 g pistaasipähkinärouhetta
Täyte:
- 4 dl vispikermaa
- 250 g maitorahkaa
- 400 g tuoreita vadelmia
- 3/4 dl sokeria
Korsiteluun:
- syötäviä kukkia
- 100 g tuoreita vadelmia
- tuoretta minttua
Valmistusohje
1. Vaahdota valkuaiset ja suola vaahdoksi yleiskoneessa. Sekoita sokerin joukkoon maissitärkkelys ja lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon koneen koko ajan käydessä. Lisää lopuksi omenaviinietikka ja pistaasipähkinärouhe.
2. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille pyöreäksi paksuksi kakkupohjaksi, jonka halkaisija on noin 24 senttimetriä. Jätä reunat hieman keskustaa korkeammiksi. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1 1⁄2 tuntia. Jäähdytä ja nosta pohja tarjoiluvadille.
3. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja kääntele joukkoon rahka, vadelmat ja sokeri. Lusikoi täyte jäähtyneen pohjan päälle.
4. Korstele kakku kukilla, vadelmilla ja tuoreilla mintun lehdillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous