Reseptit

Vaivaton vuohenjuusto­-broccolinipiirakka

Vuohenjuusto­-broccolinipiirakan pohjataikina syntyy kädenkäänteessä. Ruokaisa piiras riittää hyvin lounaaksi salaatin kanssa tarjottuna.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 dl öljyä
  • 1 dl vettä

Täyte:

  • 150 g broccolinia eli varsiparsakaalia
  • 200 g vuohenjuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl ruokakermaa (22 %)
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 100 g juustoraastetta
  • 1 rkl silputtua rosmariinia

Valmistusohje

1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Painele taikina halkaisijaltaan noin
24 cm:n kokoisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Painele reunojen suojaksi alumiinifoliota, jotta reunat eivät valu esipaistamisen aikana. Paista pohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia.

2. Keitä broccolineja 3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä broccolinit siivilässä kylmällä vedellä. Viipaloi vuohenjuusto. Sekoita munat kermaan, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Ripottele puolet juustoraasteesta piiraspohjalle. Lisää päälle broccolinit, vuohenjuusto ja muna-kermaseos. Ripottele päälle loput juustoraasteesta sekä rosmariinisilppu.

4. Paista piirasta uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakan pinta ruskistunut kauniisti. Tarjoa piiras vähän jäähtyneenä.

X