Reseptit

Vanilja-herukkahillo

Vanilja-herukkahillo saa aromin voimakkaasta Earl Grey- teestä. Tarjoa hilloa englantilaisittain teeleivän tai skonssien kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vanilja-herukkahillo:

  • 5 dl herukoita (puna-, valko- tai viherherukoita)
  • 1/2 dl vettä
  • 1 vaniljatanko halkaistuna
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/4 tl suolaa
  • 1-2 Earl Grey -teepussia
  • 2 1/2 dl hillosokeria

Valmistusohje

Vanilja-herukkahillo tehdään helposti näin:

1. Mittaa kattilaan herukat, vesi, halkaistu vaniljatanko, sitruunamehu ja ripaus suolaa. Ujuta sekaan myös teepussit.

2. Kiehauta seos ja lisää sitten hillosokeri koko ajan varovasti sekoittaen.

3. Keitä noin 10 minuuttia, sekoittele välillä ja kuori mahdollinen pinnalle muodostuva vaahto pois.

4. Poista teepussit hillosta ja purkita vadelma-herukkahillo kuumana puhtaaseen, desinfioituun purkkiin. Säilytä viileässä.

Vinkki: Tätä hilloa kannattaa kokeilla myös karviaisista.

Katso myös: Raparperi­-herukkahillo ja paahtoleipää

Katso myös Kotiliesi.fi: Hillon perusohje ja Kotilieden parhaat hilloreseptit – näillä vinkeillä onnistut

X