Reseptit

Vaniljakastike

Vaniljakastike ei esittelyä kaipaa. Se sopii suklaisten kakkujen ja mehevien marja- tai hedelmäpiirakoiden seuraan.

Teksti:
Taina Salovaara, Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vaniljakastike:

  • 1 vaniljatanko
  • 3 dl maitoa
  • 1 dl sokeria
  • 4 keltuaista

Valmistusohje

Vaniljakastike valmistuu näin.

Halkaise vaniljatanko ja laita se maidon kanssa pieneen kattilaan. Kuumenna lähes kiehumispisteeseen ja nosta kattila pois liedeltä. Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Poista vaniljatanko ja lisää sokeri-keltuaisvaahto maidon joukkoon.

Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna varovasti koko ajan sekoittaen. Kun kastike sakenee, ota se pois liedeltä ja vatkaa vielä noin minuutti.

Käyttö: Mausta vaniljakastike vaihteeksi tilkalla vahvaa espressoa, tujauksella lempilikööriäsi tai muutamalla palalla sulatettua suklaata. Kastike on paksua ja mainion makuista, mutta kuitenkin kevyempää kuin kerma. Tarjoa vaniljakastike esimerkiksi  aidon ranskalaisen suklaakakun tai omenapaistoksen kanssa.

Vinkki: Hinnakkaan vanilijatangon voit korvata ripottelemalla kastikkeen joukkoon noin ruokalusikallisen vaniljasokeria.

Kokeile myös:

Marsipaanitäytteiset uuniomenat

Marsipaanilla täytetyt uuniomenat ja vaniljakastiketta

Katso myös Kotliliesi.fi: 10 erilaista omenapiirakkaa

X