Blogit

Broileripata

6.5.2018 Teksti: Dick Lindertz
Broileripata

Etenkin pyhäisin tekee mieli ”jotain pataruokaa”. Usein tämän mieliteon lopputuloksena on jokin naudanlihapata mutta tällä kertaa päätinkin ottaa raaka-aineeksi broilerin.

Ainekset

  • noin. 500g broilerin sisäfilettä
  • 120g broilerinpekonia
  • 200g tuoreita herkkusieniä
  • 200g pakasteherneitä
  • 5dl Flora Ruoka 7% (tai kevytkermaa)
  • 2 sipulia
  • 4 tl valkosipulitahnaa
  • 30g tomaattipyreetä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl paahdettua seesamiöljyä
  • 1 tl valkopippuria
  • Rypsiöljyä

Ohje

Viipaloi sienet ja broileripekoni, kuutioi sipulit ja paloittele broilerin sisäfileet sopivan kokoisiksi paloiksi. Laita paistinpannuun sen verran rypsiöljyä että pohja peittyy, kun on kuumaa lisää sipulit, valkosipuli ja sienet. Paista kunnes sipuli ja sienet ovat saaneet väriä, siirrä sipuli/sieniseos pataan. Lisää pannuun tilkka rypsiöljyä, paahdettu seesamiöljy ja broileripekoni, kun pekoni on saanut vähän väriä, lisää paloittelut broilerin sisäfileet, jatka paistamista kunnes broileri on valkoista.

Lisää tomaattipyree ja soijakastike ja paista vielä hetken, lisää pakasteherneet, sitruunamehu, pippuri, suola ja sokeri. Kun herneet ovat sulaneet lisää seos pataan. Lisää Flora Ruoka pataan ja sekoita. Laita pata 175 asteiseen uuniin ja anna hautua 60 minuuttia.

Tarjoile basmati tai jasmin riisin kanssa.

Lue seuraavaksi