Blogit

Falafel Pasta

11.11.2018 Teksti: Dick Lindertz
Falafel pasta

Olen iso Falafelien ystävä. Tein niitä aikoinani itse, mutta nykyjään on kauppoihin tullut niin hyviä valmiita Falafeleja että olen siirtynyt niiden käyttöön lähes täysin. Yksi suosittu tapa käyttää Falafeleja on lihapullien tapaan pastan kanssa.

Tällä kertaa tein vaalean kastikkeen jossa on reilusti Pohjois-Afrikkalaisia makuja.

Ainekset

  • 200-300 g valmiita Falafeleja
  • 1 sipuli
  • 3 tl valkosipulimurskaa
  • 1 tl inkiväärimurskaa
  • 2 ½ dl Flora ruoka 15%
  • 1 ½ rkl ras el hanout mausteseosta
  • 1 tl suolaa
  • 1 ½ rkl sitruunamehua
  • oliiviöljyä
  • 200 g pastaa (kuivana)

Ohje

Laita pasta kiehumaan. Pilko sipuli. Laita paistinpannun sen verran oliiviöljyä että pohja täyttyy, kun öljy on lämmintä lisää pilkottu sipuli, valkosipulimurska ja inkiväärimurska. Paista kunnes sipuli on läpikuultavaa, lisää Falafelit ja ras el hanout mausteseos ja kääntele hetki.

Lisää Flora ruoka 15%, suola ja sitruunamehu, vähennä lämpöä ja anna hautua niin että ei kiehu kunnes pasta on valmista (älä keitä Falafeleja sillä ne hajoaa silloin helposti).

Sekoita valmis pasta ja Falafelit kastikkeessa keskenään, (sekoita varovasti jotta Falafelit eivät hajoa).