Blogit

Gluteenittomat aamiaissämpylät

19.5.2015 Teksti: Dick Lindertz

Nämä maukkaat, ruokaisat ja paljon kuituja sisältävät aamiaissämpylät on valmistettu herätetystä kuivahiivasta. Valmistan myös tavalliset sämpylät tällä menetelmällä ja olikin jo korkea aika tehdä gluteeniton versio. Mukana Maku -blogi osallistui tällä ohjeella Urtekramin ja Ruoka.fi:n Paras Gluteeniton leivonnainen -kilpailuun.

Gluteenittomat aamiaissämpylät

Ohje
11 g kuivahiivaa
2 dl lämmintä maitoa (n.40 astetta)
1 rkl sokeria
1 kananmuna
1 tl suolaa
½ dl juoksevaa rasvaa
2 ½ dl Urtekram gluteenitonta yleisleivonamixiä
2 dl Urtekram kaurajauhoja
1 dl Urtekram gluteenitonta kuituleivontamixiä
kasviöljyä
(1 vatkattu kananmuna tai vettä voiteluun)

Laita ensin kulhoon lämmin maito, lisää siihen hiivaa ja sokeri ja anna seistä vähintään 10 min. niin että seos kuplii. Lisää kananmuna ja yleisleivontamix. Sekoita sähkövatkaimella niin että seos on ilmavaa, lisää juokseva rasva, suola ja pikkuhiljaa samalla voimakkaasti sekoittaen kaurajauhot ja kuituleivontamix. Voit käyttää konetta tai sähkövatkainta tai vatkata käsin mutta tärkeätä on että seokseen tulee ilmaa. Kaada käsillesi kasviöljyä ja muotoille taikinasta 6 sämpylää (taikina on tarkoituksella aika löysää).

Anna sämpylöiden kohota n. 30 min. lämpimässä paikassa. Muista että gluteenittomista jauhoista tehtyä taikinaa voi kohottaa vain kerran joten älä kohta taikinaa etukäteen kulhossa. Voitele sämpylät vedellä tai kananmunalla. Paista 225 asteisessa uunissa n. 20min. tai kunnes sämpylöissä on kaunis väri.

Sämpylät on valmistettu Urtekramin kilpailua varten lahjottamilla jauhoilla.

Äänestys on päätynyt 15.6.2015.

Kommentit

Itse olen tehnyt gluteenitonta näkkileipää tällä reseptillä https://youtu.be/Xw1u8oggkpc , on hyvää eikä turvota kuten ns. tavallinen leipä. Suosittelen

Kommentit

Olen huomannut, että gluteeniton ruokavalio auttaa todella paljon, jos esimerkiksi väsymys painaa päivän mittaan. Perinteiset aamupalaleivät kannattaakin vaihtaa esimerkiksi reseptin mukaisiin gluteenittomiin vaihtoehtoihin!

Itse olen tehnyt gluteenitonta näkkileipää tällä reseptillä https://youtu.be/Xw1u8oggkpc , on hyvää eikä turvota kuten ns. tavallinen leipä. Suosittelen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.