Blogit 8.5.2016

Grilliketsuppi

Teksti: Dick Lindertz

Tässä ohjeessa yhdistyy kaksi kastiketta, kotitekoinen ketsuppi ja cola-juoma pohjainen BBQ-kastike. Se sopii sekä marinointiin, jälkimarinointiin että maustekastikkeeksi. Mutta sitä voi käyttää kuten tavallistakin ketsuppia makkaroiden, perunoiden tai hampurilaisten mausteena, antamaan niille grilliaromia.

Grilliketsuppi

Ainekset

  • 50g tomaattipyreetä
  • 500g paseerattua tomaattia
  • 2 ½ dl cola juomaa
  • 4 tl suolaa
  • 5 rkl valkoviinietikkaa
  • 4 rkl Muscovado siirappia
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl sipulijauhetta
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 tl Sriracha chilikastiketta
  • 1 rkl Worcester kastiketta
  • ½ tl sinappijauhetta
  • ¼ tl makeaa savupaprika jauhetta
  • 2 rkl kastikemaizenaa

Ohje

Käytä paistokasaria, isoa paistinpannua tai wok pannua. Lämmitä tomaattipyreetä hetki pannun pohjalla (vähentää kitkeryyttä), lisää cola juoma ja anna kiehua kunnes seos on tasaista. Lisää paseerattu tomaatti, valkoviinietikka, Muscovado siirappi, suola, valkosipulijauhe, sipulijauhe, mustapippuri, Sriracha, Worcester, sinappijauhe, savupaprika ja kastikemaizena. Anna seoksen kiehua n.10 min tai kunnes se on sopivan paksua. Kaada seos lasipurkkiin tai pulloon ja anna jäähtyä. Laita ketsuppi jääkaappiin vähintään 12 tunniksi mutta parempaa siitä tulee jos annat sen olla jääkaapissa yli 48 tuntia.

Dick Lindertz