Blogit

Grilliperunat

28.7.2019 Teksti: Dick Lindertz
grilliperunat

Nämä grilliperunat on tehty hyvin pitkälle minun omaan makuuni, mutta hyvin ne ovat maistuneet myös muille 😊.

Voit käyttää myös muita kiinteitä perunoita kuin varhaisperunoita mutta ne on ehkä hyvä kuoria ennen grillin laittoa.

Ainekset

  • 600g kiinteitä varhaisperunoita
  • ½ sipuli (tai 1 pieni sipuli)
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl tomaattipyreettä
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • 1 tl rosmariinia
  • ½ tl savupaprikajauhetta (myös tavallinen käy)
  • ¼ tl sriracha chilikastiketta
  • 1 tl soijakastiketta
  • ¼ tl balsamico etikkaa
  • iso pakastepussi
  • alumiininen grillialusta
  • oliiviöljyä grillaamiseen

Ohje

Keitä perunoita 15 min, eli niin että ovat kypsiä mutta ei liian pehmeitä. Pilko kypsät perunat kuorinen koosta riippuen 4-6 palaan. Viipaloi sipuli renkaiksi ja paloittele valkosipulikynnet.

Sekoita astiassa oliiviöljyä, tomaattipyree, sitruunamehu, suolaa, sokeri, rosmariini, savupaprikajauhe, sriracha, soijakastike ja balsamico etikka. Kaada seos pakastepussiin.

Kaada lohkotut perunat pakastepussin jossa maustekastike ja kääntele niitä kunnes ovat kauttaaltaan kastikkeen peitossa.

Laita sipulirenkaat ja paloitellut valkosipulikynnet grilliastiaan tasaisesti ja kaada maustetut perunat joukkoon.

Grillaa perunoita grillissä grillialustalla välillä sekoittaen kunnes niissä on kaunis väri ja sipulit ovat pehmeitä. Käytä matalaa tai keskilämpöä ja lisää aina välillä sopivasti oliiviöljyä sekaan jotta eivät palaa pohjaan.

 


Seuraa Mukana Maku ruokablogia:

FacebookInstagramTwitterPinterest

Lue myös

Suosittelemme