Helppo taatelikakku
Helppo taatelikakku syntyy sekoittamalla ainekset yhteen. Kakku säilyy pitkään ja sen voi myös pakastaa. Koristele vasta ennen tarjoilua.
Ainekset
Helppo taatelikakku
- 200 g voita
- 6 dl vehnäjauhoja
- 2 dl fariini- tai muscovadosokeria
- 2 tl ruokasoodaa
- 1 tl neilikkaa
- 1 tl jauhettua kanelia
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl kardemummaa
- 100 g kuivattuja pehmeitä taateleita
- 3 dl piimää
- 2 dl vaaleaa siirappia
Vuokaan
- nokare voita
- 1 dl korppujauhoja
Pinnalle
- 100 g pekaani- ja/tai hasselpähkinöitä
- 2 rkl hunajaa
- vaaleanpunaista sokerikuorrutetta
Valmistusohje
1. Sulata voi ja jäähdytä se.
2. Sekoita kuivat aineet ja hienonnetut taatelit keskenään.
3. Lisää jauhoseokseen piimä ja siirappi ja sekoita tasaiseksi. Kääntele sitten joukkoon voisula. Sekoita ainekset nopeasti sekaisin niin, ettei taikinaan synny sitkoa.
4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (vetoisuus noin 2 litraa) ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 60 minuuttia. Jos kakun pinta tummuu liikaa, peitä vuoka foliolla.
5. Jäähdytä kakku kokonaan ennen kuin kumoat sen vuoasta.
6. Paahda pähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla. Kun ne tuoksuvat, lisää pannulle hunaja. Kääntele hetki ja kaada pähkinät leivinpaperille jäähtymään. Rouhi niitä hieman, kun ne ovat jäähtyneet.
7. Valuta taatelikakun pinnalle sokerikuorrutetta ja ripottele päälle hunajaiset pähkinät.
Katso myös: Taatelikakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Portviini-taatelikakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous