Reseptit

Helppo taatelikakku

Helppo taatelikakku syntyy sekoittamalla ainekset yhteen. Kakku säilyy pitkään ja sen voi myös pakastaa. Koristele vasta ennen tarjoilua.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Helppo taatelikakku

  • 200 g voita
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl fariini- tai muscovadosokeria
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl kardemummaa
  • 100 g kuivattuja pehmeitä taateleita
  • 3 dl piimää
  • 2 dl vaaleaa siirappia

Vuokaan

  • nokare voita
  • 1 dl korppujauhoja

Pinnalle

  • 100 g pekaani- ja/tai hasselpähkinöitä
  • 2 rkl hunajaa
  • vaaleanpunaista sokerikuorrutetta

Valmistusohje

1. Sulata voi ja jäähdytä se.

2. Sekoita kuivat aineet ja hienonnetut taatelit keskenään.

3. Lisää jauhoseokseen piimä ja siirappi ja sekoita tasaiseksi. Kääntele sitten joukkoon voisula. Sekoita ainekset nopeasti sekaisin niin, ettei taikinaan synny sitkoa.

4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (vetoisuus noin 2 litraa) ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 60 minuuttia. Jos kakun pinta tummuu liikaa, peitä vuoka foliolla.

5. Jäähdytä kakku kokonaan ennen kuin kumoat sen vuoasta.

6. Paahda pähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla. Kun ne tuoksuvat, lisää pannulle hunaja. Kääntele hetki ja kaada pähkinät leivinpaperille jäähtymään. Rouhi niitä hieman, kun ne ovat jäähtyneet.

7. Valuta taatelikakun pinnalle sokerikuorrutetta ja ripottele päälle hunajaiset pähkinät.

Katso myös: Taatelikakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Portviini-taatelikakku

X