Blogit

Isot Sämpylät

Teksti: Dick Lindertz
isot sämpylät

Välillä sitä haluaa reilun kokoisia sämpylöitä joihin saa kunnolla täytettä 😊.

Näitä sämpylöitä voi käyttää myös Hot Dog:iin, mutta on hyvä ottaa huomioon että nämä sämpylät ovat aika kiinteitä ja ruokaisia.

Ainekset

  • 2 dl lämmintä maitoa
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 ½ tl suolaa
  • n. 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl juoksevaa leivontamargariinia

Pinnalle

  • 1 kananmuna
  • ripaus suolaa

Ohje

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (noin 42 astetta) ja kaada se kulhoon, lisää hiiva ja sokeri. Anna hiivan herätä n.5 min tai kunnes se käy näkyvästi.

Lisää suola, juokseva margariini ja pikkuhiljaa sekoittaen 4½ dl vehnäjauhoja. Kaada taikina kulhosta leivinpöydälle, ja vaivaa kunnolla kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä (lisää vehnäjauhoja jos on tarpeen).

Anna taikinan kohota 1 tunti lämpimässä paikassa.

Muotoile taikinasta 4-5 isoa pitkän mallista sämpylää. Laita sämpylät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja peitä liinalla (älä laita sämpylöitä liian lähelle toisiaan sillä ne kohovat). Anna kohota 30 minuuttia. Vatkaa kananmunaa kevyesti ja lisää joukkoon ripaus suolaa, sivelle sämpylät kananmunalla.

Paista 225 asteisessa uunissa 10 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat pinnaltaan kauniin värisiä.

 


Seuraa Mukana Maku ruokablogia:

FacebookInstagramTwitterPinterest

Lue myös

X