Blogit

Jalluhärkää padassa

6.3.2016 Teksti: Dick Lindertz

Kun haudutat naudan suikaleet kermassa, jalojuomassa ja Dijoon sinapissa niin siitä on vaikea saada pahaa. Tämä helppo pyhäruoka ei vaadi suuria keittotaitoja, mutta vaikka olisit taitavampikin kokki niin tiedät että kun käyttää harvoja hyviä aineksia oikeassa suhteessa niin lopputulos on useimmiten herkullinen.

jalluhärkää padassa

Ainekset

  • 500g naudan paistisuikaleita
  • 1 iso sipuli
  • 4 dl ruokakermaa
  • ½ dl Jaloviinaa (tai brandya/konjakkia)
  • 2 tl Dijon sinappia
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 rkl kastikemaizenaa
  • ruokaöljyä

Ohje

Pilko sipuli, laita paistinpannuun tai wokkiin sen verran ruokaöljyä, että pohja lähes peittyy, paista sipuleita kunnes ne ovat läpikuultavia ja niissä on vähän väriä, siirrä sipulit sivuun. Laita pannuun uusi kerros ruokaöljyä ja paista naudan suikaleet kolmessa erässä niin että niissä on hiukan väriä.

Laita paistetut naudansuikaleet ja sipuli takaisin pannuun ja lisää kerma, jaloviina, Dijon sinappi, suola, pippuri ja kastikemaizena. Kun seos kiehuu siirrä se kannelliseen pataan tai uuniastiaan. Hauduta 150 asteisessa uunissa vähintään tunti.

Tarjoile padan kanssa lisäkkeenä riisiä, pastaa tai perunaa

Dick Lindertz