Blogit 26.3.2017

Jauhelihakastike Burgundilaisittain

Teksti: Dick Lindertz

Joskus haluaa päästä helpommalla ja kuitenkin saada hiukan juhlavampia makuja. Pyörittelin eilen kaupassa lihapaketteja ja mietin mitä teen, naudanliha näytti ihan ok:lta mutta tarjolla oli myös tosi hyvänlaatuista paikan päällä jauhettua jauhelihaa.

Halusin kuitenkin tehdä pyhäruokaa, joten entäs jos teenkin Burgundin pataa mutta jauhelihasta ja kastikkeena? No niin tein ja lopputulos on todella herkullinen.

Jauhelihakastike Burgundilaisittain

Ainekset

  • 400g naudan jauhelihaa
  • 150g pekonia suikaleina
  • 200g tuoreita herkkusieniä
  • 1 iso sipuli karkeasti silputtuna
  • 1 porkkana viipaleina
  • 3 murskattua valkosipulikynttä
  • 4 dl punaviiniä
  • 50g tomaattipyreetä
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl lihafondia
  • 2 tlk suolaa
  • ½ tlk mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tlk basilikaa
  • 1 tlk rosmariiniä
  • 1 tlk timjamia
  • 1 tlk rakuunaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl Maizena suurustetta

Ohje

Suikaloi pekoni, viipaloi porkkana ja sienet, murskaa valkosipuli ja silppua sipuli. Paista suikaloitu pekoni pannussa niin että rasva irtoaa, lisää oliiviöljyä. Lisää jauheliha ja paista niin että pinta on harmaa. Lisää sipuli, valkosipuli, sienet ja porkkanat ja jatka paistamista niin että liha on saanut väriä ja sipuli on läpikuultavaa.

Lisää tomaattipyree, timjami, rosmariini, basilika, mustapippuri ja rakuuna, kääntele hetki niin että tomaattipyree lämpenee (siitä lähtee silloin kitkeryys). Lisää punaviini, vesi, fondi, laakerinlehti, suola ja Maizena suuruste. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä 20 minuuttia (tai niin kauan että porkkanat ovat pehmeitä)

Tarjoile riisin, perunoiden  tai pastan kanssa.

Dick Lindertz