Blogit 10.4.2016

Jauhelihapihvit chorizolla

Teksti: Dick Lindertz

Joskus tulee tilanne jossa on lohturuuan tarve, silloin minulla syntyy yleensä parhaat ideat (mutta ei aina ne kaikkein terveellisimmät). Nyt oli jääkaapissa chorizomakkara tanko ja naudan jauhelihaa.  Saisiko pihvit pysymään kasassa, jos chorizon leikkaisi oikein pieneksi? Ja kyllähän ne pysyi, lopputulos oli niin hyvä että ei todellakaan jää ainutkertaiseksi tämä kokeilu.

jauhelihapihvi chorizolla

Ainekset

  • 350g naudan jauhelihaa
  • 150g chorizo makkaraa
  • 2 tl valkosipulimurskaa
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl korppujauhoja
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • paistorasvaa

Ohje

Leikkaa chorizo makkara niin pieneksi että kyseessä on rouhe. Sekoita jauheliha, chorizo -rouhe, kananmuna, korppujauhot, valkosipulimurska, suola ja pippuri keskenään ja anna seoksen vetäytyä peitettynä 20 min jääkaapissa.

chorizo rouhe

Muotoile 6 korkeaa pihviä. Paista pihvejä keskilämpimällä paistinpannulla tai grillissä noin 7-10 minuuttia per puoli, lisää lämpöä ja paista pihveihin tumma pinta.

jauhelihapihvi chorizolla

Dick Lindertz