Blogit

Jogurttijäätelö tuli jäädäkseen

10.7.2013 Teksti: Dick Lindertz

Jogurttijäätelön läpimurto tapahtui lopulta viime kesänä. Nyt sitä saa jo jopa marketin pakastealtaasta ja kaupungille on ilmestynyt useita myyntipisteitä. Sitä tarjotaan usein kevyempänä vaihtoehtona kermajäätelölle. Sitä se useimmiten onkin, mutta jogurttijäätelön voi myös tehdä jogurtista, jossa on runsaasti rasvaa, joten kannatta vähän kysellä ja lukea mitä on ostamassa, jos haluaa kevyemmän herkun. Lisäksi laitamalla päälle suklaarouhetta, kermavaahtoa ja karkkeja rupeaa keveys haihtumaan 🙂

Jogurttijäätelön teko kotona on helppoa. Voit itse kontrolloida makeusastetta ja rasvan määrää. Varoituksen sanana kuitenkin, että koska jogurtti on hapanta, niin siihen joutuu laittamaan paljon makeata joukkoon, jotta sen maku olisi tavallisen jäätelön kaltainen. Pidän itse vähän happamasta jogurttijäätelöstä sillä hapanta ja makeaa yhdistelemällä saa aikaan upeita makuyhdistelmiä.

jogurttijäätelö

Perusohje jogurttijäätelölle
  • 3 dl jogurttia
  • 1 dl maitoa
  • 3 tl hunajaa
  • (1 dl glukoosisiirappia)

Sekoita seos mielellään vatkaimella ja laita jäätelökoneeseen. Tämä perusohje on aika mautonta joten lisää seokseen valitsemasi makuaine, kuten vanilja, suklaa, hillo tms. Varo kuitenkin käyttämästä liikaa sellaista aineosaa jossa on paljon vettä sillä se tekee seoksesta tosi nopeasti vesimäistä.

Voit tehdä jogurttijäätelöä myös ilman jäätelökonetta, lisää silloin seokseen glukoosisiirappia ja anna sen olla pakkasessa 5 tuntia. Seosta kannattaa sekoittaa tunnin, parin välein niin kauan kuin se sekoittuu.

Jos ei halua tai voi käyttää glukoosisiirappia, seos laitetaan pakkaseen ja alussa sitä sekoitetaan vähintään puolen tunnin välein, kunnes seos alkaa olla niin paksua, että sitä on vaikea sekoittaa. Lopputulos on koostumukseltaan lähempänä sorbettia, mutta maku on hyvä. Valmistamiseen menee tässäkin tapauksessa vähintään se 5 tuntia. (Pakastimen lämpötila -20 astetta)

Kuvassa on jogurttijäätelö annos Sacherin tapaan: pallo vanilja ja toinen pallo kaakao –jogurttijäätelöä, aprikoosihilloa, kovettuvaa suklaakastiketta ja Wienernougat pähkinärouhetta

(edit 18.05.2014)

Kommentit (6)

Kiitos SuSSu ja jos ei pieni happamuus haittaa niin tästä saa tosi kevyeen herkun

Olisipa jäätelökone 🙂 Meidän teinin lemppari on Frozen Yogurt (mango) ja kotona olisi suosio taattu. Ehkäpä pitää kokeilla ilman konetta reseptiä, jos onnistuisi jotenkin.

Jos on kärsivällisyyttä niin seoksen voi laittaa pakkaseen nopeasti kylmentyvään metalliastiaan ja sekoittaa sitä ensin 30min ja sitten aina esim. 15 min välein kunnes on ”jäätelömäistä”. Siihen voi myös lisätä glukoosisiirappia joka estää isot jäähileet. 🙂

Täällä http://goo.gl/O0Kk8 olisi ohjeet jos ei ole konetta. Itse ajattelin tehdä ensi viikolla kahvigelatoa raakamaidosta (tunnetaan myös tila- ja tinkimaitona).

Kiitos Patrik, on muutenkin hyvä teksti

Erittäin namin näköistä ja menee lähipäivinä kokeiluun. Helppous on tässä avainsana mahdollisen keveyden ohella. Iso peukku.

Kiitos SuSSu ja jos ei pieni happamuus haittaa niin tästä saa tosi kevyeen herkun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.