Blogit

Kardemummamuffinssit

9.10.2016 Teksti: Dick Lindertz

Kardemumma on yksi jaloimmista mausteista, sitä käytetään Lähi-Idässä ja Intiassa paljon maustamaan ruokia (on osa curry ja garam masala mausteseoksia) ja etenkin arabimaissa kahvin mausteena. Meillä kardemummaa käytetään usein levonnaisiin ja moni yhdistääkin sen tuoksun tuoreeseen pullaan.

Kardemummamuffinssit

Ainekset (12kpl)

  • 150g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • (vaniljakreemiä)

Ohje

Vaahdota sähkövatkaimella rasva ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen kokoajan vatkaten. Lisää maito, sekoita kevyesti. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kardemumma ja vaniljasokeria erikseen omassa astiassaan ja lisää seos taikinaan. Vatkaa sähkövatkaimella kunnes seos on ilmavaa. Kaada seos muffinssivuokiin. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes muffinssien pinnat ovat kauniin ruskeat.

Koristele halutessasi vaniljakreemillä

Dick Lindertz