Blogit

Kalkkunan uunifileet

3.11.2019 Teksti: Dick Lindertz
Kalkkunan uunifileet

Kauppoihin on ruvennut tulemaan kalkkunaa myös muissa muodoissa kuin jauhelihana tai rullana. Tällä kertaa kauppamatkalla silmiini osui kalkkunan fileitä, joten päätin ostaa niitä ja kokeilla tehdä niistä uuniruokaa.

Valmistin kalkkunan fileille hyvin intialais-vaikutteisen kastikkeen johon lisäsin kalkkunan pekonia antamaan lisää makua. Ja hyvä siitä tuli, liha on koostumukseltaan aika lähellä porsaan fileetä mutta maku selvästi siipikarjaa.

Tämän uuniruuan voi valmistaa hyvin myös broilerista ja pekonina voi käyttää myös porsaan pekonia (tosin porsaan pekoni lisää aika paljon kaloreiden määrää ja rasvaa)

Ainekset

  • 450-500g kalkkunan fileitä
  • 110g kalkkuna pekonia
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 2 tl inkivääritahnaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • 30g tomaattipyreetä
  • ½ tl chilimurskaa (käytä enemmän jos haluat tulista)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl garam masala mausteseosta
  • 2 ½ dl kevytkermaa (tai vastaavaa)
  • 2 ½ dl huoneen lämpöistä maustamatonta vähärasvaista jogurttia
  • (korianteria pinnalle)
  • ruokaöljyä
  • foliota

Ohje

Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka kunnolla ruokaöljyllä, lado siihen kalkkunan fileet, ripottele päälle 1 tl suolaa ja sitruunamehu, kääntele pari kertaa niin että suola ja sitruunamehua on kummallakin puolella.

Pilkkoa sipuli ja valkosipuli, suikaloi pekoni. Laita paistinpannun sen verran ruokaöljyä että pohja peittyy, kun se on kuumaa, lisää pilkottu sipuli, valkosipuli ja inkivääritahna. Paista kunnes sipuli on läpikuultavaa, lisää pekonisuikaleet, jatka paistamista kunnes pekoni on saanut väriä.

Lisää tomaattipyree, chilimurska ja garam masala mausteseos paista hetki niin että mausteet tuoksuu, laita levy pienelle ja lisää kerma, sokeri ja ½ tl suolaa, sekoita. Ota levystä lämpö pois ja lisää jogurtti, sekoita niin että kastike on tasainen.

Kaada kastike uunipannuun ladottujen kalkkunafileiden päälle, peitä uunivuoka foliolla ja laitan 225 asteiseen uunin 30 minuutiksi. Ota folio pois ja laita takaisin uuniin 15 minuutiksi.

Voit halutessasi lisätä pinnalle hiukan korianteria.

 


Seuraa Mukana Maku ruokablogia:

FacebookInstagramTwitterPinterest

Lue myös

Suosittelemme