Blogit

KanaCurry

12.5.2019 Teksti: Dick Lindertz
kanacurry

Teen usein kanapojasta peruscurryn, ja kun minulta kysytään niin useimmiten mainitsen kanacurryn mieliruuakseni (tosin välillä on kausikohtaisia suosikkeja).

Vuosien mittaan makutottumukset ovat vähän muuttuneet, ja niin on myös tämä ”peruscurry”. Tämä ohje on se kanacurry jonka tällä hetkellä teen ulkomuistista ja nopeasti.

Ainekset

  • 450g kananpojan filee tai paistisuikaleita
  • 1 sipuli
  • 3 tl inkivääritahnaa
  • 4 tl valkosipulimurskaa
  • 1 rkl garam masala mausteseosta
  • ½ tl chilimurskaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl mietoa currytahnaa
  • 2 tl suolaa
  • tilkka vettä
  • 3 dl maustamatonta luonnon jogurttia (huoneen lämpöistä)
  • ½ rkl suurustetta (esim. Maizena)
  • ruokaöljyä
  • (korianteria)
  • riisiä

Ohje

Pilko sipuli. Laita paistinpannuun sen verran ruokaöljyä että pohja peittyy, kun se on kuumaa lisää pilkottu sipuli, inkivääritahna ja valkosipulimurska, paista kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää garam masala mausteseos ja chilimurska, paista hetki niin että mausteet tuoksuvat.

Lisää kananpojan suikaleet ja jatka paistamista noin 5 minuuttia, lisää sitruunamehu, suola ja currytahna, paista vielä pari minuuttia niin että currytahna on levinnyt kunnolla suikaleiden pintaan ja curry tuoksuu. Laita levy miedolle lämmölle ja lisää tilkka vettä jolla irrotat pohjaan turtuneen maustetahnan. Lisää huoneen lämpöinen maustamaton jogurtti ja suuruste, anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen, jonka jälkeen ota levy pois päältä ja anna kastikkeen levätä hetki ennen tarjoilua (jos on liian paksua lisää vielä jogurttia).

Tarjoa riisin kanssa ja sirottele jos tahdot pinnalle korianteria.

(Jogurtti leikkaa lähes aina, mutta käyttämällä huoneen lämpöistä sileätä jogurttia siitä voi hyvällä onnella välttyä).

Seuraa Mukana Maku ruokablogia:

FacebookInstagramTwitterPinterest

Lue myös

Suosittelemme