Reseptit

Kanakeitto

Kanakeitosta on monta variaatiota. Tässä reseptissä liemi loihditaan kasvisliemestä ja paseeratusta tomaatista. Liemen sekaan laitetaan broilerin rintafileitä ja kasviksia.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g broilerin rintafileitä
  • (1-2 rkl sitruunamehua)
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 200 g kukkakaalia
  • 200 g salaattifenkolia tai lehtiselleriä
  • 1 l kasvislientä
  • (muutama maustepippuri)
  • 1 dl paseerattua tomaattia
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl pastaa
  • muutama oksa lipstikkaa
  • muutama oksa kirveliä

Valmistusohje

Kanakeitto valmistetaan broilerin rintafileistä, kasviksista, kasvisliemestä ja paseeratusta tomaatista. Keitto maustetaan tuoreella lipstikalla ja koristellaan kirvelillä.

  1. Leikkaa broilerinfileet viipaleiksi ja mausta sitruunamehulla sekä soijakastikkeella.
  2. Puhdista ja pilko kasvikset.
  3. Paista broilerinviipaleita kevyesti öljyssä, lisää kasvisliemi ja kasvikset kypsymisjärjestyksessä.
  4. Hauduta 5-10 minuuttia, lisää pasta, tomaattia, ripaus sokeria sekä hienonnettua lipstikkaa maun mukaan.
  5. Tarkista maku, koristele kirvelillä ja tarjoa hyvän leivän kanssa.

Vinkki: Jos jokin kasviksista ei sovi, kokeile sen sijaan kesäkurpitsaa. Tomaattia voit halutessasi lisätä murskattuna reilumminkin.

900 kJ (215 kcal) annos

X