Blogit

Kanelivohvelit

15.12.2019 Teksti: Dick Lindertz
Kanelivohvelit

Kanelivohvelit ovat meillä sunnuntaiaamun herkku, mutta niitä voi syödä ihan milloin vain. Minun versiossa on kanelin lisäksi sitruunamehua ja vaniljasokeria.

Kanelivohvelit maistuu ihan sellaisenaan tai esimerkiksi kermavaahdon ja omenahilloin kanssa.

Ainekset

  • 3 dl maitoa
  • 1 dl soodavettä (hiilihapotettua suolatonta vettä)
  • 2 kananmunaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ tl kanelia
  • 2 tl sitruunamehua
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl ruokaöljyä

Ohje

Sekoita astiassa vehnäjauhot, suola, sokeri, vaniljasokeri, kaneli ja leivinjauhe. Vatkaa eri astiassa kananmunat ja lisää maito, vatkaa vielä hetki. Lisää joukkoon kuiva-aineet, sitruunamehu ja ruokaöljy, sekoita kunnolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia ja lisää soodavesi juuri ennen paistamista, sekoita.

Paista vohvelit vohveliraudalla niin että ovat aika tummat (aika vaihtelee tosi paljon vohveliraudan tehon mukaan).

Voit tarjoillessa ripotella vielä päälle sokeria ja kanelia.

Lue myös

Suosittelemme