Blogit 1.5.2016

Karitsamureke

Teksti: Dick Lindertz

Lampaan liha on meille Suomalaisille välillä hiukan ongelmallinen, monella on jäänyt nuoruudesta kammo huonosta villakintaan makuisesta lampaanlihasta. Tästä syystä monelta jää maistamatta hyvä kotimainen lampaanliha, jonka maku ei todellakaan ole ”villaa”. Tämä mureke on eräänlainen pehmeä lasku kohti lampaan lihan makua, punaviini, valkosipuli, yritit ja naudan jauheliha tekevät siitä sopivan myös heille joille lampaanliha on vieras.

karitsa mureke lau

Ainekset

  • 400g kotimaista karitsan ja lampaan jauhelihaa
  • 250g naudan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • ½ dl korppujauhoja
  • 7 tl valkosipulimurskaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl provencen yrttisekoitusta
  • 1 dl punaviiniä

Ohje

Sekoita kaikki ainesosat keskenään kulhossa ja anna seoksen levätä vähintään  30 minuuttia. Laita seos suorakaiteen muotoiseen vuokaan ja peitä se foliolla. Laita 200 asteiseen uuniin kypsymään tunniksi, kaada ylimääräinen neste pois ja laita vielä 225 asteiseen uuniin niin pitkäksi aikaan että pintaan tulee väriä.

______

Editoitu 12.4.2017

Dick Lindertz