Blogit

Karitsapyörykät

31.3.2018 Teksti: Dick Lindertz
Karitsapyörykät

Teen usein pääsiäisenä eri versioista karitsamurekkeesta, mutta tänä vuonna teinkin vaihtelun vuoksi karitsapyöryköitä, ja ne onnistuvatkin tosi hyvin. Joten voipa olla että näitä tulee tehtyä myös tulevina vuosina eikä ainoastaan pääsiäisenä.

Karitsan jauhelihaa on välillä vaikea saada, ja tänä vuonna kävikin niin että ainoa vaihtoehto oli jauhaa jauheliha itse karistan paistista, tein osasta nämä lihapullat ja loput menivät pakastimeen odottamaan tulevia inspiraatioita 😊

Ainekset

  • 400g karitsan paistijauhelihaa
  • ½ dl punaviiniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl provencen yrtit mausteseosta
  • ½ tl rakuunaa
  • ½ dl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 4 tl valkosipulimurskaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl sitruunamehua
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • oliiviöljyä paistamiseen

Ohje

Kaada sekoitusastiaan punaviini, oliiviöljy, provencen yrtit mausteseos ja rakuuna. Anna seoksen vetäytyä 10 minuuttia. Lisää korppujauho ja anna vetäytyä vielä 5 minuuttia. Lisää joukkoon karitsan jauheliha, valkosipulimurska, kananmuna, suola, sokeri, sitruunamehu ja mustapippuri, sekoita kunnolla.

Pyöritä taikinasta pyöryköitä ja paista ne oliiviöljyssä paistinpannulla. Aloita paistaminen alhaisella lämmöllä ja kun pyörykät ovat kiinteytyneet nosta lämpötilaa ja paista kunnes pyöryköissä on kaunis väri pinnassa.