Karitsapyörykät
Karitsapyörykät saavat piristystä etikkapunajuuresta ja kapriksista. Mehevät lihapullat maistuvat taivaallisilta muusin kera.
Ainekset
Karitsapyörykät
- 600 g karitsan jauhelihaa
- 2 dl kuohu- tai ruokakermaa (22 %)
- 1 dl korppujauhoja
- 1 kananmuna
- 1 sipuli
- 1/2 rkl öljyä
- 3 etikkapunajuurta
- 1-2 rkl punajuurten lientä
- 1 1/2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl timjamia
- 1 tl oreganoa
- 1-2 rkl pieniä kapriksia
Valmistusohje
Karitsapyörykät tehdään helposti näin:
1. Sekoita korppujauhot ja muna kermaan. Hienonna sipuli ja kuullota silppu pehmeäksi öljyssä. Raasta punajuuret.
2. Yhdistä kaikki pyörykkäainekset toisiinsa. Anna taikinan maustua jonkin aikaa ja muotoile sitten kostutetuin käsin pyöryköiksi.
3. Paista karitsapyörykät kypsiksi pannulla voi-öljyseoksessa.
Katso myös: Karitsapullat rosmariini-kermakastikkeessa
Katso myös Kotiliesi.fi: Mausteiset karitsapullat Lähi-idän tyyliin
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous