Karjalanpaisti
Karjalanpaisti saa makean paahteisen arominsa, kun se haudutetaan perinteiseen tapaan hitaasti raukeassa uunissa. Katso, miten karjalanpaisti tehdään.
Ainekset
Karjalanpaisti
- 500 g possun etuselkää, lapaa tai niskaa
- 500 g naudan lapaa
- 500 g lampaan etuselkää tai lapaa
- 2-3 sipulia
- 1 tl kokonaisia maustepippureita
- 2 tl suolaa
- vettä
Valmistusohje
Karjalanpaisti perinteiseen tapaan tehdään näin:
Karjalanpaisti saa makean paahteisen aromin hitaasti raukeassa uunissa hauduttamalla.
1. Leikkaa lihat reiluiksi, noin kananmunan kokoisiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit.
2. Lado lihapalat, sipulilohkot ja mausteet kerroksittain uunivuokaan tai pataan. Jätä päällimmäiseksi kerros sianlihaa. Kaada päälle kylmää vettä sen verran, että ainekset peittyvät juuri ja juuri.
3. Pane pata 150-asteiseen uuniin vähintään 3 tunniksi, mutta mielellään pitemmäksikin aikaa. Jos käytät 100-asteista uunia, voi padan jättää uuniin yön yli hautumaan. Karjalanpaistia ei pidä sekoittaa kypsennyksen aikana, näin päällimmäiset possupalat paahtuvat kauniin ruskeiksi ja liemi pysyy kirkkaana. Kypsennyksen lopulla voit peittää padan kannella, ettei ruoka kuivu.
4. Tarjoa karjalanpaisti suoraan padasta keitettyjen perunoiden ja karjalanpiirakoiden kanssa.
Etisitkö muitakin perinneruokia? Kokeile lanttukukon tekoa, satakuntalaista siikakeittoa ja jälkiruoaksi Ahvenanmaan pannukakkua.
Katso myös Kotiliesi.fi: Karjalan kannaksen imelä limppu
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous