Blogit

Kebab kastike

22.4.2018 Teksti: Dick Lindertz
kebab kastike

Olen viime aikoina ihastunut seitan-pohjaiseen Vöner:iin. Joten ”kebab” aterioiden määrä on meillä ollut rajussa nousussa. Muokkasin jo 90 luvulla tekemääni kebab kastiketta nykypäivään ja nimenomaan Vöner mielessä, mutta kastike sopii erinomaisesti myös lihapohjaiseen kebabiin.

Tämä kastike on hyvin mieto, mutta jos haluat siihen potkua niin lisää chiliä.

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 3 tl valkosipulitahnaa
  • 70g tomaattipyreetä
  • 500g paseerattua tomaattia
  • 2 tl juustokuminaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • oliiviöljyä paistamiseen

Ohje

Silppua sipuli pieneksi. Laita paistinapannuun oliiviöljyä, kun se on lämmintä lisää pilkottu sipuli ja valkosipulitahna. Paista kunnes sipuli on läpikuultavaa ja on saanut vähän väriä. Lisää tomaattipyree, juustokumina, paprikajauhe ja mustapippuri, paista noin minuutti. Lisää paseerattu tomaatti, suola, sokeri ja sitruunamehu. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.

Jäähdytä hyvin ennen käyttö ja säilytä jääkaapissa (säilyy hyvin vähintään viikon).

kebab kastike

Tarjoiluehdotus

Kommentit (2)

Olipas hyvä ruokavinkki

hyvämmakusta

Olipas hyvä ruokavinkki

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *