Blogit

Kermainen ja yrttinen pasta naudan sisäpaistista

25.4.2019 Teksti: Dick Lindertz
Kermainen ja yrttinen pasta, naudan sisäfileestä

Minulla on menossa pastakausi ja tänään tein pastan jossa oli ohuista naudan sisäpaistisuikaleista, yrteistä ja herkkusienistä tehty kermainen kastike. Tämä on aika raskas pasta, mutta herkullinen ja varmasti täyttävä 😉

Voit käyttää myös muita paistisuikaleita kuin naudan sisäpaistista tehtyä, mutta tärkeä on että suikaleet ovat ohuita jolloin ne kypsyvät nopeasti.

Ainekset

  • 300g naudan sisäpaistia ohuina suikaleina
  • n.150g viipaloituja herkkusieniä
  • 3 dl ruokakermaa (tai vastaavaa)
  • 1 dl vettä
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl meiramia
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ¼ tl cayennepippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • pastaa
  • Oliiviöljyä

Ohje

Pilkkoa sipuli ja valkosipuli, laita paistinpannuun sen verran oliiviöljyä että pohja peittyy. Kun öljy on kuumaa, lisää sipuli ja valkosipuli, paista hetki kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää paistisuikaleet ja jatka paistamista noin 5 minuuttia.

Lisää tomaattipyree, suola ja mausteet, paista noin minuutti niin että mausteet tuoksuvat, lisää vesi ja sekoita hetki. Lisää kerma ja anna hautua välillä sekoittaen hiljalleen noin 10 minuuttia (lisää vettä jos on liian paksua).

Sekoita kastike ja pasta keskenään ja tarjoile heti.

Suosittelemme