Blogit 21.2.2016

Krakovan kastike

Teksti: Dick Lindertz

Aika usein käy niin että kun lähikaupassa on jotain tarjouksessa niin rupeaa miettimään ”mitä tuosta voisi tehdä?”. Tällä kertaa tarjouksessa oli Krakovan makkara ja broilerin paistisuikaleet.

Krakovan kastike broilerista ja makkarasta

Ainekset

  • 250g Krakovan makkaraa
  • 250 broilerin paistisuikaleita
  • 1 iso sipuli
  • 5 valkosipulin kynttä
  • 400g tomaattimurskaa
  • kanaliemikuutio (tai fondikuutio)
  • ½ tl makeaa savupaprikajauhetta
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl punaviinietikkaa
  • ruokaöljyä paistamiseen

Ohje

Paloittele sipuli ja valkosipuli, viipaloi Krakovan makkara. laita isoon paistinpannuun tai wokkiin sen verran ruokaöljyä että pohjaa peittyy. Lisää sipuli ja valkosipuli ja paista seosta kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää broilerin paistisuikaleet ja jatka paistamista noin 5 minuuttia, lisää Krakovan makkara viipaleet ja jatka paistamista kunnes makkarassa on väriä. Lisää savupaprika jauhe ja mustapippuri, kääntele hetken ja lisää tomaattimurska, suola, sokeri, sitruunamehu, punaviinietikka ja kanaliemikuutio. Anna kiehua kunnes kanaliemikuutio on sulanut.

Tarjoile, riisin, pastan tai perunamuusin kanssa

Dick Lindertz