Blogit 27.8.2017

Kukkakaaliriisi ja thaimaalaisittain paistettua jauhelihaa

Teksti: Dick Lindertz

Kukkakaali”riisi” on helppo, terveellinen ja monipuolinen lisuke. Kaikki ei pidä siitä että sitä kutsutaan riisiksi mutta mielestäni se kuvaa hyvin kukkakaali lisukkeen rakennetta ja käyttötarkoitusta. Itse kuulun niihin jotka käyttää kukkakaaliriisin raakana, mielestäni silloin maku on parhaimmillaan ja se on kivan rapeaa.

Esimerkkinä tässä ohjeessa kukkakaaliriisin kanssa tarjotaan thaimaalaisittain paistettua jauhelihaa joka on nopea ja maukas tapa tehdä arkisesta jauhelihasta vähän eksoottisempi.

Kukkakaaliriisi ja thaimaalaisittain paistettua jauhelihaa

Kukkakaaliriiisi

Kukkakaaliriiisi

Ohje

Leikkaa veitsellä kukkakaalin kukinnot ja hienonna ne käsin puristellen, veitsellä tai monitoimikoneella muruiksi. Kukkakaaliriisi on tällaisenaan jo käyttövalmis ja sitä voi käyttää salaateissa tai lisukkeena riisi tapaan.

Mikäli haluat kypsentää kukkakaaliriisiä laita paistinpannuun ½ dl vettä ja paista kukkakaalia kunnes vesi on haihtunut. Vaihtoehtoisesti voit kypsentää mikrossa lisäämällä kukkakaaliriisiin pari lusikallista vettä ja kypsentämällä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.

Thaimaalaisittain paistettu jauheliha

Ainekset

  • 400g jauhelihaa (kana, nauta, sika…)
  • 1 sipuli
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl paahdettu seesamiöljyä
  • 3 tl valkosipulitahnaa
  • 3 tl inkivääritahnaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl riisiviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl osterikastiketta
  • 1 tl kalakastiketta
  • 1 tl punaista chilitahnaa tai sriracha kastiketta

Ohje

Pilko sipuli. Laita paistinpannuun rypsiöljy ja paahdettu seesamiöljy, kun se on lämmintä, lisää sipuli, valkosipuli ja inkivääritahna. Paista kunnes sipuli on saanut hiukan väriä, lisää jauheliha, soijakastike, riisiviinietikka, sokeri, suola, osterikastike, kalakastike ja chilitahna. Jatka paistamista kunnes jauhelihassa on paistopintaa.

Dick Lindertz