Mainos

Laivaruokailua uudistuneella Silja Symphonylla

19.2.2019 Teksti: Dick Lindertz
starlight yökerho

Mainos Silja Line

Minulla oli ilo osallistua Silja Linen lehdistömatkalle 6-8.2.2019 Silja Symphonyllä. Silja Linen kustantamalla matkalla tutustuimme mm. uudistetun Menu Nordicin ja Silja Resort -kokonaisuuden osaajiin, sekä Silja Symphonyn ja Serenaden uudistuksiin.

Matkalla mukana oli myös sisustusarkkitehti Heikki Mattila joka on suunnitellut Tallink Siljan laivojen sisustuksia jo vuodesta 1990 lähtien.

Menu Nordic 21.1-15.5.2019

Uuden Menu Nordicin on tällä kertaa suunnitellut Silja Symphonyn keittiötiimi. Menussa korostuu tuttujen raaka-aineiden kautta skandinaaviset maut ja niissä on huomioitu meneillään oleva sesonki. Runsas juuresten, kaalien ja perunan käyttö oli minulle hyvin mieluisaa ja teki kokonaisuudesta raikkaan ja etenkin vuodenaikaan hyvin sopivan.

Menu Nordic on tarjolla Silja Serenaden ja Silja Symphonyn Bon Vivant -ravintoloissa 21.1.–15.5.2019 ja Tallinkin Baltic Queenin ja Victoria I:n Gourmet-ravintoloissa 18.3.–15.5.2019.

ROE & ONION

Muikunmätitoast, punasipulia ja smetanaa.

Muikunmätitoast

Kaunis ja erittäin raikas ”less is more” alkuruoka joka herätti ruokahaluni oikein hyvin.

COD & PORK BELLY

Paistettua turskaa, paahdettua punajuurta, piparjuurta, savustettua porsaankylkeä ja krossattua perunaa ruskistetulla voilla.

Paistettua turskaa

Savustetun porsaankyljen ja turskan yhdistäminen arvelutti aluksi mutta toimi erinomaisesti ja ruskistelulla voilla aateloitu peruna kruunasi maut.

LAMB & CABBAGE

Ahvenanmaalaista lampaanulkofileetä, lammaskaalikääryle, mustakaalia & viherkaalia, omenalla maustettu portviiniliemi.

Ahvenanmaalaista lampaanulkofileetä

Tämä Ahvenanmaalainen lampaan ulkofilee oli yksi parhaita lammasfileitä mitä olen ikinä syönyt, se suorastaan suli suuhun.

BLACKCURRANT & CHOCOLATE

Kylmäsavustettua mustaherukkajäätelöä, suklaabrownie ja pikkelöityä omenaa.

Kylmäsavustettua mustaherukkajäätelöä

Kylmäsavu antoi tälle mustaherkkujäätelölle hyvin yllättävän maun ja vaati vähän totuttelua, mutta kokonaisuus oli onnistunut päätös upealle aterialle.

Uudistettu Bon Vivant

Uusi ravintolasali on huomattavasti avarampi ja valoisampi kuin aikaisemmin ja pöytiä voi yhdistää paremmin eri kokoisille seurueille.

Silja bon vivant

Kuva: Tallink Silja

Uudistetut Silja Symphony ja Silja Serenade

Kummatkin laivat kävivät vuorotellen telakalla ja uudistuivat nopeasti mutta näyttävästi. Silja Symhonylla uudistuksia on yhteensä 6500mUudistukset näkyvät etenkin Starlight -yökerhossa, fine dining -ravintola Bon Vivantissa sekä Grill House -ravintolassa. Lisäksi kaikkien hytti- ja porraskäytävien matot on vaihdettu.

Suurimman vaikutuksen minuun teki uudistukset Atlantis Palacessa joka on uudistuksen jälkeen Starlight yökerho. Toimivampi baarien asettelu ja upea valojen käyttö sisustuselementtinä luo upean tunnelman.

starlight yökerho

Laivan upein tila on mielestäni uudistuksen jälkeen Sea View Lounge keulabaari Starlight yökerhon yhteydessä.

Sea View Lounge

Paluumatkalla meillä oli mahdollisuus osallistua tunnin kestäneeseen Samppanja-tastening:iin joka oli hyvin asiantunteva ja mielenkiintoinen, ja opin paljon uutta vaikka uskoin tietäväni samppanjoista aika paljon 🙂

Samppanja-tastening

Laivan sommelier Maarit Westerlund

Olen risteilyt Silja Symhonylla ja Serenadella kohta 30 vuotta ja näitten vuosien aikana laivat ovat uudistuneet moneen kertaan. Osa uudistuksista ovat tuntuneet jopa ikäviltä (suurimmaksi osaksi kylläkin nostalgisista syistä), mutta näitten laivojen ainutlaatuinen Promenade on aina säilyttänyt tunnelmansa ja niin myös nyt.

Muutokset ovat tälläkin kertaa tarpeelliset sillä matkustajien maku ja vaatimukset ovat muuttuneet ja meille konkareille laivat antavat taas jotain uutta, ja luonnollisestikin kaikki kuluu käytössä. Ravintolat ja myymälät ovat muuttuneet viime vuosina eniten ja toivottavasti muuttuvat vielä moneen kertaan antaen näille ainutlaatuisen upeille laivoille aina vaan lisää risteilyvuosia.

Bon Voyage!

Lue myös