Blogit

Lemon Curd -kuivakakku

18.3.2018 Teksti: Dick Lindertz

Tässä kuivakakussa on kunnolla sitruunan makua. Tein pitkään sitruunaista kuivakakkua mutta en ikinään saanut siihen oikein kunnolla sitruunan makua, kunnes tajusin lisätä reilusti lemon curd sitruunatahnaa.

Tämäkin kuivakakku säilyy hyvin ja maku vain parane ajan myötä.

Ainekset

  • 2 dl sokeria
  • 130g leivontarasvaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl lemon curd sitruunatahnaa
  • 1 ½ dl ruokakermaa
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • korppujauhoja ja rasvaa kakkuvuokaan

Ohje

Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen rasva sähkövatkaimella, lisää kananmunat yksitellen ja jatka vaahdottamista kunnes on ilmavaa. Sekoita eri astiassa vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne jatkuvasti sekoittaen seokseen, vatkaa hetki. Lisää lopuksi kerma, suola ja lemon curd sitruunatahna ja jatka vatkaamista kunnes taikina on vaahtomaista.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (vähintään 1.2 l) ja paista 150 asteisessa uunissa 60-75 min (voit kokeilla tikulla, että kakku ei ole enää löysä).

Ei haittaa vaikka kakku jäisi vähän kosteaksi sisältä (kunhan ei ole taikinainen), sillä silloin se pysyy mehevänä pitempään.

(Huom olen laskenut ohjeessa jälkeenpäin lämpötilan 175->150 jotta ohje sopii paremmin kaikkiin uuniin ilman että pinta palaa)

Lue myös

Suosittelemme