Blogit

Lihapulla Bolognese

19.11.2017 Teksti: Dick Lindertz
Lihapulla bolognese

Suosikkiruokia on kiva välillä vähän tuunata. Kun kysyin tänään että mitä haluatte ruuaksi niin vastaus oli ”jotain missä on jauhelihaa, tomaattia ja hyvää mieltä”, no sellaista sitten tein 🙂

Ainekset

  • 400g naudan jauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 500g tomaattimurskaa
  • 50g tomaattipyreettä
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl pizzamaustetta
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl balsamicoa etikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl Sriacha chili kastiketta
  • ruokaöljyä paistamiseen
  • pastaa

Ohje

Lisää jauhelihaan ½ tl suolaa ja 1 tl mustapippuria, sekoita. Pyöritä taikinasta pieniä lihapullia, laita isoon paistinpannuun sen verran ruokaöljyä että pohja lähes täyttyy. Paista lihapullia kunnes ovat kypsiä ja kiinteitä.

Pilko sipuli ja vakosipuli ja lisää ne lihapullien sekaan, jatka paistamista kunnes sipulit ovat läpikuultavia ja niissä alkaa olla vähän väriä. Lisää tomaattipyree ja paista hetki, lisää tomaattimurska, vesi, pizzamauste, mustapippuri, ½ tl suola, sokeri, sitruunamehu, soijakastike, balasamico ja Sriracha kastike. Anna hautua hiljaisella lämmöllä vähintään 20 minuuttia.

Tarjoile pastan kera

Dick Lindertz

Kommentit (2)

Kiitos kun huomasit Lea, se lisätään tuossa samalla kuin tomaattimurska (olen nyt lisänyt myös ohjeeseen)

missä vaiheessa lisätään vesi?

Kiitos kun huomasit Lea, se lisätään tuossa samalla kuin tomaattimurska (olen nyt lisänyt myös ohjeeseen)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *