Lihapullat ja ketsuppikastike
Lihapullat ja ketsuppikastike valmistuvat alle puolessa tunnissa.
Ainekset
Lihapullat
- 1 1/2 kg sika-nautajauhelihaa
- 1 muna
- 2 rkl korppujauhoa
- ½ sitruunan mehu
- 2 rkl jauhettua juustokuminaa
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl tabaskoa
Ketsuppikastike
- 1 pullo Heinzin ketsuppia
- 1 piparjuuriputkilo
- 2 rkl sinappijauhetta
- 3 rkl siirappia tai fariinisokeria
- 4 rkl viinietikkaa
- 1 tl worcestershire-kastiketta
- 1 dl punaviiniä
- tabaskoa voimakkuutta lisäämään
Valmistusohje
Lihapullat ja ketsuppikastike valmistuvat helposti näin:
1. Sekoita kaikki lihapullataikinan ainekset kulhossa huolella ja anna maustua hetki.
2. Pyörittele taikinasta pieniä lihapullia ja paista niitä uunissa leivinpaperin päällä 200 asteessa noin 5–8 minuuttia.
3. Valmista ketsuppikastike: sekoita kaikki ainekset, kiehauta kattilassa ja kaada lihapullien päälle. Tarjoile lihapullat ja ketsuppikastike lämpiminä esimerkiksi itse tehdyn perunamuusin ja rapsakan salaatin kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet itse ketsupin.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous