Blogit

Linssibolognese

14.12.2018 Teksti: Dick Lindertz
Linssibolognese

Linssibolognese oli aikoinaan ruoka jota meillä tehtiin kun vieraaksi tuli sellainen kummallisuus kuin kasvisyöjä ja hänelle piti tehdä jotain sopivaa ruokaa.

No siitä ajasta on maailma muuttunut ja nykyjään syömme linssibologneseä ihan omana ruokanaan eikä ”vaihtoehtoruokana”. Linssibolognese on nopea valmistaa ja se valmistuukin usein samalla kuin pasta kiehuu, lisäksi se on hyvää, terveellistä, täyttävää ja edullista.

Ainekset

  • 1 purkki kypsiä punaisia linssejä (380/280 g)
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 70g tomaattipyreetä
  • 400g tomaattimurskaa
  • 1 rkl kuivattu basilikaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • ½ tl punaista chilitahnaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 300g pastaa (kuivana)

Ohje

Laita pasta kiehumaan. Pilko sipuli ja valkosipuli, valuta linssit. Laita paistinpannuun sen verran oliiviöljyä että pohja täyttyy, kun se on kuuma lisää pilkottu sipuli ja valkosipuli. Paista kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää tomaattipyree, basilika, oregano, mustapippuri ja chilitahna, paista hetki niin että mausteet tuoksuu. Lisää valutetut linssit ja paista noin 30 sekuntia. Lisää tomaattimurska, suola, sokeri ja sitruunamehu. Anna hautua hiljaisella lämmöllä kunnes pasta on valmista.

Sekoita kypsä pasta ja linssibolognese keskenään.