Blogit

Linssicurry

18.8.2019 Teksti: Dick Lindertz
Linssicurry

Kun on taas aika keventää ruokavaliota niin linssicurry on hyvä vaihtoehto. Linssicurry on täyttävä ja siinä on paljon kuituja. Lisäksi se valmistuu nopeasti, joten se sopii hyvin lounasruuaksi.

Linssicurryn voi tehdä myös vegaanisena käyttämällä kaurakermaa.

Ainekset

  • 1 purkki linssejä suolaliemessä (värillä ei väliä)
  • 1 sipuli
  • 3 tl inkivääritahnaa
  • 4 tl valkosipulimurskaa
  • ½ tl chilimurskaa
  • 4 rkl mietoa currytahnaa
  • 1 tl suolaa
  • tilkka vettä
  • 2 ½ dl Flora kevyt&paksu (tai kaurakermaa)
  • ruokaöljyä
  • (korianteria)

Ohje

Valuta linssit ja pilko sipuli. Laita paistinpannuun sen verran ruokaöljyä että pohja peittyy, kun se on kuumaa lisää pilkottu sipuli, inkivääritahna ja valkosipulimurska, paista kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää valutetut linssit, suola, chilimurska ja currytahna, sekoita hetken niin että currytahnasta lähtee tuoksua. Laita levy miedolle lämmölle ja lisää tilkka vettä jolla irrotat pohjaan tarttuneen maustetahnan. Lisää Flora kevyt&paksu, anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen, jonka jälkeen ota levy pois päältä ja anna levätä hetki ennen tarjoilua.

Tarjoillessasi voit lisätä pinnalle korianteria.

 


Seuraa Mukana Maku ruokablogia:

FacebookInstagramTwitterPinterest

Lue myös

Suosittelemme