Reseptit

Mansikkapiirakka

Mansikkapiirakka yhdistää mansikat ja vaniljan. Kesäisessä rahkapiirakassa vanilja maistuu pohjassa ja täytteessä. Leivo piirakka hyvissä ajoin ja tarjoa jääkaapissa viilennettynä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mansikkapiirakka, pohja:

  • 100 g pehmeää voita
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 keltuainen

Mansikkapiirakka, täyte

  • 2 prk (à 200 g) vaniljarahkaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 tl maissitärkkeystä (Maizena) tai 1 tl perunajauhoja
  • 2 dl mansikoita

Pinnalle

  • 2-3 dl mansikoita
  • (tomusokeria)

Valmistusohje

Mansikkapiirakka leivotaan helposti näin:

1. Vatkaa keskenään voi ja sokerit. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää lopuksi keltuainen nopeasti sekoittaen. Voitele noin 20 x 25 cm:n kokoinen uunivuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille vehnäjauhoja apuna käyttäen. Pistele pohja ja laita pakastimeen siksi aikaa, kun valmistelet täytteen.

2. Sekoita rahka, sokerit, muna, maizena tai perunajauhot keskenään. Viipaloi mansikat. Levitä rahka piirakkapohjan päälle, painele mansikkavii- paleet osittain rahkan sisään.

3. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Anna piirakan jäähtyä täysin ennen tarjoa- mista. Kuutioi tai viipaloi loput mansikat ja lisää jäähtyneen piirakan pinnalle. Viimeistele mansikkapiirakka halutessasi tomusokerilla.

Katso myös: Mansikkakakku ja muut uskomattoman ihanat mansikkajälkiruoat – 6 resepti-ideaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Mansikkakakku saa kesän kielelle – kokosimme Kotilieden parhaat reseptit

X