Blogit 2.7.2017

Marinoidut porsaan grillipihvit

Teksti: Dick Lindertz

Lime tai sitruunamehu -pohjainen marinointikastike raakakypsentää lihaa (tai kalaa) ja tekee siitä nopeasti valmistettavan, joten grillissä voi vain keskittyä siihen että pintaan tulee kaunis pinta. Tämä marinadi on luonteeltaan hyvin itämainen ja sitä voi käyttää sekä porsaaseen, nautaan että broileriin.

Marinoidut porsaan grillipihvit

Ainekset

  • 250g-300g porsaan filee tai lehti -pihvejä

Marinadikastike

  • 4 rkl lime mehua
  • 1 rkl muscovado siirappia
  • 1 rkl teriyaki kastiketta
  • 1 rkl Hoi-Sin kastiketta
  • 2 tl paahdettua seesamiöljyä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • ½ tl punaista chilitahnaa
  • 1 tl suolaa

Ohje

Sekoita limemehu, siirappi, teriyaki, Hoi-sin, chilitahna, suola, ruokaöljy ja seesamiöljy keskenään niin että on tasainen kastike. Laita pihvit laakeaan astiaan niin että saat ne hyvin peitetty/siveltyä marinaadikastikeella. Laita tunniksi jääkaappiin marinoitumaan.

Grillaa pihvit niin että niissä on kaunis pinta, sivelle aina välillä pihvejä marinadikastikeella grillatessa.

Marinoidut porsaan grillipihvit

Dick Lindertz