Blogit

Mieto Sinappi

8.12.2018 Teksti: Dick Lindertz
Mieto sinappi

Tänäkin vuonna on joulusinappina vuorossa hyvin mieto ja makea sinappi. Tätä sinappia käytämme ympäri vuoden sillä se sopii erinomaisesti myös esim. makkaran kanssa.

Rypsiöljy tekee sinapista kiiltävää ja helposti käsiteltävää.

Ainesosat

  • ½ dl sinappijauhetta
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 ½ rkl valkoviinietikkaa
  • ½ dl sokeria
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl kermaa
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl kurkumaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl suurustetta (esim Maizena)

Ohje

Lisää sinappijauhe ja vesi pieneen kasariin tai kattilaan, sekoita tasaiseksi. Lisää valkoviinietikka, sokeri, rypsiöljy, kerma, sipulijauhe, valkosipulijauhe, paprikajauhe, suola, kurkuma ja mustapippuri, sekoista kunnes on tasaista. Lisää suuruste ja anna kiehua jatkuvasti sekoittaen kunnes on sopivan paksuista.

Kaada purkkiin, anna jäähtyä ja laita jääkaappiin yön yli.