Blogit

Mifu-couscous

4.9.2016 Teksti: Dick Lindertz

Ruokaseikkailija elää nyt jännittäviä aikoja. Uusia vaihtoehtoja punaiselle lihalle on kaupoissa jo useita – ja moneen makuun. Tällä kertaa testasin Valion paistettavaa ruokaraetta Mifua ja tein siitä raikkaan ja mausteisen kastikkeen couscousille, jossa on Marokkolaisia vaikutteita.

Mifu näyttää raejuustolta mutta maistaminen paljastaa, että siitä ei ole kysy vaan maku on hyvin kotoinen ja maitomainen. Purutuntuma on paistamisen jälkeen vähän sitkeä ja sitä on vaikea verrata mihinkään, sillä sitkeydestä huolimatta se hajoaa hyvin purtaessa. Ensipuraisun jälkeen Mifu tuntuu suussa miellyttävältä. Maku on mieto ja umamimainen. Mifu pysyy paistaessa hyvin koossa mutta sitä ei pidä hauduttaa runsaassa nesteessä pitkään.

Mifu sopii varmasti monelle ja moneen makuun ja on näinollen aika helppo valinta moneen ruokapöytään. Mifussa on vain 90 kcal /100g ja proteiinia jopa 14g/100g.

Mifu Couscous

Ainekset

  • 330g Mifu paistettavaa ruokaraetta, makuna Välimeren tomaatti
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 3 tl Harissatahnaa
  • 400g tomaattimurskaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • Ruokaöljyä paistamiseen
  • (Korianteria koristeluun)
  • 3-4 annosta couscousia

Ohje

Pilko sipuli ja valkosipuli. Laita paistinpannuun sen verran ruokaöljyä että pohja lähes peittyy, kun öljy on kuumaa lisää sipuli/valkosipuli -seos. Paista kunnes sipulista on hävinnyt suurin osa nesteestä, lisää Mifu ja paista kunnes Mifu on saanut väriä, lisää harissatahna ja kääntele hetken.

paistettu mifu

Lisää tomaattimurska, suola ja sitruunamehu ja kun seos vähän kiehahtaa kastike on valmis.

Tarjoille  Couscousin kanssa ja laita pinnalle tahtoessasi korianteria.

Dick Lindertz