Blogit 7.9.2013

Amerikkalaiset pannukakut

Teksti: Dick Lindertz

Kun Suomessa puhutaan pannukakusta niin useimmiten tarkoitetaan uunipellillä uunissa paahdettua löysästä vehnätaikinasta tehtyä herkkua. Samankaltaisella taikinalla pannulla valmistetut herkut ovat meillä lettuja tai räiskäleitä. Amerikkalaiset pannukakut valmistetaan kuin letut mutta taikina on lähempänä pannukakkutaikinaa. Ne ovat helppoja valmistaa ja niiden varma pulleus johtuu siitä että niihin laitetaan leivinjauhetta (joissain ohjeissa Soodaa).

Amerikkalaiset pannukakut

Ohje

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 ½ dl maitoa
  • 1 iso kananmuna
  • 1 rkl sulatettua voita tai margariinia
  • hyppysellinen suolaa
  • Voita tai margariinia paistamiseen

Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja suola. Vatkaa kanamunat ja maito, lisää jauhosekoitus ja sulatettu voi tai margariini ja sekoita kunnes on tasaista mutta aika paksua. Paista pannulla voissa tai margariinissa (mittaa noin 1 dl per pannukakku), käännä kun seos kuplii pinnalta ja pohja on kauniin kullankeltainen. Perinteisesti Amerikkalaiset pannukakut tarjoillaan vaahterasiirapin kanssa.

Muokattu 29.6.2014

Dick Lindertz

Kommentit (3)

Amerikkalaiset pannukakut on mun herkkuja olleet jo 20-vuotta ja tuo lettukakku idea on mahtava! ♥

Lettukakku, ihana idea!

Mitä sitä ei makean nälkäänsä tekisi 🙂

Amerikkalaiset pannukakut on mun herkkuja olleet jo 20-vuotta ja tuo lettukakku idea on mahtava! ♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *