Reseptit

Amerikkalaiset pannukakut

Amerikkalaiset pannukakut maistuvat mustikoiden kanssa. Teflonpinnoitettu pannu on paras pannareiden paistamiseen. Katso vinkit miten saat niistä kuohkeita.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen, Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Amerikkalaiset pannukakut

  • 1 iso kananmuna
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl juoksevaa margariinia tai voisulaa

Valmistusohje

Amerikkalaiset pannukakut valmistuvat helposti näin:

1. Riko kananmunan rakenne huolellisesti kulhossa. Sekoita munaan maito ja kuivat aineet. Lisää lopuksi rasva ja anna taikinan turvota jonkin aikaa jääkaapissa, ennen kuin paistat kuohkeat pannukakut.

2. Sipaise lettupannun syvennykset rasvalla. Annostele syvennyksiin taikinaa.  Jätä taikinalle kohoamisvaraa, sillä taikina kohoaa reilusti. Paista pannarit keskilämmöllä ja ole tarkkana. Käännä  pannukakut heti, kun se on mahdollista, jotta lopputuloksena on kuohkeita pannareita. Pidä valmiit pannukakut lämpimänä folioarkin alla sillä aikaa, kun paistat seuraavan pannullisen.

3. Tarjoa amerikkalaiset pannukakut jogurtin, marjojen ja hedelmien sekä vaahterasiirapin kanssa.

Vinkki: Amerikkalaiset pannarit ovat parhaimmillaan kuohkeita. Taika piilee taikinan turvotuksessa ja leivinjauheessa. Saat kuohkeita pannukakkuja, kunhan käännät ne pannulla heti, kun mahdollista.

Amerikkalaisetn pannukakut ja paahdetut aprikoosit

 

 

 

 

 

Lisää pannukakkuja herkkusuille:

923309-pannaritjamarjoja.jpg

Kevyemmät pannukakut

984516-amerikkalaiset_ricottapannukakut.jpg

Amerikkalaiset ricottapannukakut

Puolukka_mantelipannari

Puolukka-mantelipannari

Ahvenanmaan pannukakku ja mustikoita

Ahvenanmaan pannukakku

Kotiliesi.fi: pannukakku

 

X